Maak je eigen World of Warcraft private server in 20 minuten

world of warcraft private server

Heb je ooit al eens World of Warcraft als een single player game willen spelen? Ben je het maandelijkse lidgeld beu? Wat je redenen ook zijn, als je  je eigen private server wil opzetten om WOW te spelen, is deze simpele gids voor jou.

Maak je eigen private server voor World of Warcraft – Wrath Of The Lich King

Persoonlijk wou ik een MMO herbeleven waarvan ik jarenlang lid was, maar een paar jaar geleden mee gestopt was.

Ik speelde WOW gewoonlijk toch al als eenzaat, met een voorkeur voor exploratie, het verzamelen van materialen en crafting. Groepen of guilds waren aan mij niet echt besteed. Ergens wou ik terug in het rijk van Azeroth rondzwerven, maar deze keer op mijn eentje, in een single-player RPG met een volledige wereld om te herontdekken.

Het is uiteraard ook mogelijk om je privé-server te openen voor andere spelers, zoals je vrienden. Deze gids helpt je om een eigen server op te zetten voor single play. Het is echter mogelijk om je server daarna publiek te maken, indien dat je bedoeling is.

Als je je eigen World of Warcraft server wil, is deze simpele handleiding wat je zoekt.

Nota 1: Ik koos WOW versie 3.3.5 voor mijn server, omdat deze versie alle updates tot en met Wrath of the Lich King (WOTLK) bevat. Persoonlijk ben ik geen fan van de manier waarop Cataclysm de wereld die ik wou herontdekken heeft aangepast, en de manier waarop verdere updates de talent tree aanpasten. Sommige spelers willen liever een server gebaseerd op de laatste versie, terwijl anderen de ‘vanilla experience’ willen. Deze gids concentreert zich op versie 3.3.5.

Nota 2: Ik run mijn WOW server op Windows 7. Deze procedure zou echter ook moeten werken voor nieuwere versies van Windows.

wow private server

Je eigen WOW server opzetten

Wat heb je nodig?

 • Een kopie van de game client, met patches tot 3.3.5. Persoonlijk heb ik alle CDs en expansies tot en met WOTLK (3.3.5) liggen, dus gebruikte ik mijn officiële kopie. Je kan uiteraard altijd een torrent vinden, maar ik raad dit niet aan omdat de kwaliteit ervan zo vaak niet correct is. Daarnaast is het dan ook een gepirateerde versie.
 • Een aantal bestanden die je kan vinden op deze link. Je hebt ‘Jeuties blizzlike repack 3.3.5’, DBC.rar, maps.rar en vmaps.rar nodig.

Installatie

 • Pak Jeuties repack uit
 • Pak dbc, vmaps en maps in de ‘core’ directory van de repack uit
 • In je 3.3.5 WOW game folder: pas de inhoud van het bestand realmlist.wtf aan tot: set realmlist 127.0.0.1
 • In Jeuties repack vind je een bestand genaamd Jeuties Repack Control.exe, klik hierop
 • Controleer dat alle paths onderaan in de restarter correct zijn (pas zo nodig aan)

Je World of Warcraft server opstarten

 • Run Jeuties Repack Control.exe
 • Start de mysql server
 • Vink ‘Restart on crash’ aan
 • Start de auth server
 • Start de world server
 • In je WOW 3.3.5 installatie folder: start het spel – gebruik wow.exe, niet launcher.exe
 • Log in met username and wachtwoord ‘admins’

Normaal kan je nu je server selecteren en inloggen in het character creation scherm. Proficiat, je hebt nu je eigen Wrath Of The Lich King private server!

Zoals eerder vermeld is het dus ook mogelijk om je server publiek te maken zodat je samen met vrienden kan spelen. Persoonlijk vind ik dit een stap te ver aangezien je dan feitelijk een server runt in competitie met die van Blizzard. Als je dit toch wenst te doen lees dan dit artikel om je Trinity server publiek te maken.

Ik ben van mening dat je eigen WOW single player server maken moet kunnen: je hebt het spel gekocht, je hebt de CD’s, waarom zou je het niet in single player mogen spelen?

In ieder geval, geniet van je nieuwe server en de single-player WOW ervaring!

 

Geef een reactie

23 + = 29