Outplacement in de digitale sector

Zowel bij grote als kleine bedrijven in de digitale sector constateren we een trend van ontslagen. Een vreemd feit op zich, aangezien men steeds hoort dat de sector in de lift zit en er niet voldoende personeel beschikbaar is.

Lees verder voor een blik op de huidige tewerkstelling in de digitale sector en de opkomst van outplacement als oplossing.


TechDomain vroeg aan managers van bedrijven in de digitale sector of de onstlagen wijzen op een duistere toekomst voor werknemers in de digitale sector.

De reactie van de digitale sector

De meeste reageerden door te zeggen dat de meeste ontslagen te wijten zijn aan een overbezadiging op de markt, met veel te veel start-ups, vooral op het gebied van digitale marketing. Dit overschot veroorzaakt uiteindelijk beweging, zowel op het gebied van ontslagen als uit rekruteringsperspectief.

Deze overgang kan voor werkzoekenden buitengewoon angstwekkend zijn: zelfs als je een job kan vinden, hoe kan je dan zeker zijn of het de juiste is? Hoe kan je een werkervaring bij één bedrijf vertalen naar de steeds veranderende behoeften van de digitale sector? Hoe kan je ervoor zorgen dat dit carrièrepad leidt tot succes?

Dit soort transities kunnen ook onrust veroorzaken voor bedrijfsleiders die de ontslagen uitvoeren: hoe hou je het vertrouwen hoog, binnen je bedrijf en binnen de sector?

Outplacement als oplossing

Outplacement diensten bieden zekerheid, hulp en veiligheid voor alle betrokkenen. Outplacement stelt bedrijven in staat om zowel grote als kleine overgangen beter te beheren zonder hun bedrijfsimago te schaden.

Outplacement kan ook helpen om na een golf van ontslagen een positieve boodschap naar de overige werknemers en de sector te sturen. Deelnemers aan outplacementprogrammas krijgen training van loopbaancoaches op het gebied van cv-schrijven, sociale netwerken en zoeken naar werk, interviewvoorbereiding en de nieuwste hulpmiddelen en trends om opnieuw aan de slag te kunnen.

In de digitale sector is het van cruciaal belang om goed opgeleid en actueel te blijven, zodat overgangen makkelijker zijn. Outplacementfirma’s kunnen webinars en leermogelijkheden bieden voor deelnemers.
De diensten zijn flexibel en persoonlijk, en dus verschillend van deelnemer tot deelnemer, voor alle niveaus van ervaring, van leidinggevenden die jarenlang van de arbeidsmarkt zijn geweest tot werknemers op een lager niveau die meer bekend zijn met carrière switches.

In een sector waar verandering een cruciale rol speelt, is het niet meer dan normaal om werknemers de loopbaanzorg te geven die ze verdienen.

Wil je meer weten over outplacement of ben je op zoek naar een outplacement partner? https://www.hr-vision.be/

Geef een reactie

56 − = 53