IP adres verbergen

Bescherm je privacy op internet! Standaard is je IP adres voor iedereen zichtbaar. Er zijn echter verschillende methodes om je IP adres te verbergen zodat je privacy tijdens het surfen ongeschonden blijft.

Wij stellen drie totaal verschillende alternatieven voor om je IP adres te verbergen…

ip adres verbergen

1. IP adres verbergen met Tor

Tor gebruikt een netwerk van virtuele tunnels om je internet verkeer te beveiligen en je IP adres te verbergen, zodat het erg moelijk wordt om je verbinding (en dus ook je IP-adres) te traceren.
Je kan de Nederlandstalige versie van Tor downloaden via deze link.

2. IP adres verbergen met Hide My IPIP adres verbergen met Hide My IP

Hide My IP is een programma dat je kan installeren om je IP adres te verbergen. Het is uitermate gebruiksvriendelijk: je moet enkel op de knop ‘Hide IP’ drukken en je IP is verborgen.

Het werkt met een IP relay die zich in feite tussen jouw PC en het internet plaatst, zodat het (valse) IP adres van de IP relay zichtbaar is voor de buitenwereld, en niet jouw persoonlijke IP adres.

Je kan Hide My IP vinden op deze link. Het prijskaartje is om en bij de 25 EUR voor een permanente licentie.

Voor meer informatie kan je terecht op de website van de programmeurs: hide-my-ip.com

3. IP adres verbergen met een Proxy src=”/images

Je kan je IP adres verbergen door je internetverkeer om te leiden via een Proxy src=”/images. Je eigen computer (en dus je eigen IP adres) staat dan niet meer rechtstreeks in verbinding met het internet maar met de Proxy src=”/images, die wel in verbinding staat met het internet. Webgebaseerde Proxys die gebruik maken van SSL (Secure Socket Layer) zijn hiervoor erg handig.

Het nadeel aan Proxy src=”/imagess is dat je internetsnelheid erin de meeste gevallen veel trager door wordt. Ook vergt het wel enige technische kennis om een Proxy src=”/images verbinding op te zetten. Deze methode om je IP adres te verbergen is dus niet de makkelijkste.

Is je IP adres verborgen?

Wees zeker en ga het na op WatIsMijnIP.nl! Daar kan je je IP adres (zoals het door de wereld gezien wordt) zien.

Zo kan je er zeker van zijn dat je echte IP adres niet zichtbaar is voor de buitenwereld!

IP adres

Geef een reactie

+ 7 = 8