WPS bestand openen zonder moeite: leer hier hoe het moet

Problemen om een WPS bestand te openen? Lees hier hoe je makkelijk een WPS bestand kan openen!

WPS bestand openen

 

WPS bestand openenWPS bestand openen

WPS bestanden zijn tekst bestanden gemaakt met Microsoft Works, het kleine broertje van MS Office.

Microsoft Works is een software die vroeger vaak meegeleverd werd met nieuwe computers omdat deze goedkoper is dan MS Office.

Maar de bestanden die je aanmaakt met deze software hebben niet dezelfde extensies als bestanden aangemaakt met MS Office, wat vaak verwarring veroorzaakt.

Een WPS bestand online openen – de makkelijkste oplossing

Als allerlaatste oplossing is er de mogelijkheid om je WPS bestand online te openen. Op Zamzar.com kan je je WPS bestand uploaden. Deze kan je dan laten omzetten naar het gewenste formaat (DOC of DOCX voor MS Office, ODT voor Open Office).

Opgelet, op deze site moet je wel een geldig e-mail adres opgeven zodat ze je het omgezette bestand kunnen opsturen.

WPS bestand openen met MicrosoftEen WPS bestand openen met de Microsoft Converter

Microsoft heeft zich ondertussen beseft dat de gebruikers problemen ondervinden vanwege deze WPS extensies en stelt een Microsoft Works Converter ter beschikking.

Je kan de Works Converter vinden op de site van Microsoft.

Een WPS bestand openen met Office

WPS bestand openen

Het Goede nieuws? Je kan WPS bestanden rechtstreeks openen als je beschikt over een recente installatie van MS Office of Open office. Je moet gewoonweg MS Office of Open Office openen en ‘File > Open’ selecteren in het hoofdmenu en het te openen WPS bestand selecteren.

Eenmaal het bestand geopend is kan je het bewaren onder een ander formaat. Selecteer ‘File: Save as…’ en kies de gewenste extensie voor het bestand (DOC of DOCX voor MS Office, ODT voor Open Office).

Beschik je niet over een voldoende recente installatie van MS Office? Geen paniek, er zijn nog andere methodes om een WPS bestand te openen!

 

Geef een reactie

55 + = 57