Inktpatronen hervullen

Inktjetprinters zijn nog steeds de meest populaire printers voor thuisgebruik. De inktpatronen zijn doorgaans erg duur, maar gelukkig bestaat hier een oplossing voor…

Inktpatronen hervullen

inktpatronen hervullen - inktjetprinterInktjetprinters blijven een van de populairste printers voor privé-gebruik. Hierbij speelt het prijskaartje natuurlijk een rol: een inktjetprinter kan je vandaag de dag op de kop tikken voor minder dan 50 Euro.

De fabrikanten van inktjetprinters maken hun winst echter niet op de printers zélf, maar op de inktpatronen. Als je tegelijk de inktpatroon met zwarte inkt en de inktpatroon met kleurinkt wenst te vervangen, kan de prijs soms bijna gelijk zijn aan die van de nieuwe inktjetprinter…

 

Inktpatronen hervullen: doe het zelf

Hier is echter een oplossing voor: je kan je inktpatronen zélf hervullen. Er zijn navul-setjes op de markt waarmee je inktpatronen kan hervullen voor slechts een fractie van de prijs van nieuwe inktpatronen. Daarnaast is het ook nog eens goed voor het milieu, want als je nieuwe inktpatronen koopt gooi je steeds weer de lege kunststof cartridges weg.

Enige voorzichtigheid is wel geboden als je zelf je inktpatronen wil hervullen. Als je het verkeerd doet zou het best wel eens kunnen dat je een inkt-overstroming in je printer veroorzaakt. Het is dus belangrijk om de instructies goed te volgen en te weten waar je aan begint. Let bij het hervullen op dat je niet teveel inkt in de patroon doet, en reinig de printkop alvorens de inktpatroon opnieuw te gebruiken.

Als de inktpatronen té oud zijn en al lang droog staan, is het mogelijk dat ze niet meer te hervullen zijn: de meeste modellen inktpatronen hebben namelijk sponsjes, en na lange tijd kunnen deze uitdrogen.

 

inktpatronen hervullen - inkt

Inktpatronen zelf hervullen of laten hervullen?

Niet iedereen staat te springen om zelf zijn lege inktpatronen te hervullen.

Tegenwoordig bestaan er echter bedrijven die lege inktpatronen professioneel hervullen zodat je het niet zelf hoeft te doen.

Het is nog steeds veel goedkoper om je gebruikte inktpatronen te laten hervullen dan om steeds nieuwe inktpatronen te kopen.

 

Verkoop je lege inktpatronen aan een interessante prijs

Als je het helemaal niet ziet zitten om je inktpatronen zelf te hervullen, kan je ze nog altijd verkopen!

Geef een reactie

90 − 87 =