.DAT bestand openen: de beste oplossing volledig uitgelegd

Heb je een .DAT bestand ontvangen per e-mail? Lees hier wat een .DAT bestand is en hoe je het kan openen.

 dat bestand openen

.DAT bestand openen

Een .DAT bestand is een bestandtype dat niet geassocieerd is met een specifiek programma. In tegenstelling tot andere bestanden (.DOC verwijst naar een Word bestand en .XLS verwijst naar een Excel bestand) staat .DAT voor ‘generic data’. Het kan dus vanalles zijn. DAT bestanden ontstaan wanneer Outlook slecht geconfigureerd is en andere soorten verzonden bijlagen omzet naar DAT bestanden.

DAT bestand openen

 

De truuc om een .DAT bestand te openen is het juiste programma vinden.

Het makkelijkst is natuurlijk aan de afzender vragen welk type bestand hij verzonden heeft en met welk programma het aangemaakt is. Kan je de afzender niet bereiken? Geen paniek, open het bestand met Notepad en probeer in de tekst hints te vinden over welk type bestand het zou kunnen gaan.

 

In laatste instantie kan je proberen om het .DAT bestand te openen met gangbare programma’s zoals Word, Excel, Powerpoint, Windows Photo Viewer. Enkel het correcte programma zal er in slagen om het bestand te openen.

 

.DAT bestand openen met WinMailDat

Als al het bovenstaande niets oplevert, is er nog WinMailDat.com. Op deze site kan je je .DAT bestand uploaden.

Het programma zal dan trachten het .DAT bestand om te zetten naar het originele bestandstype. Na maximaal een paar minuten kan je dan het omgezette bestand downloaden van de ‘results’-pagina.

Je kan de service WinMailDat vinden via deze link.

 

 

dat bestand openen

 

Geef een reactie

58 + = 60