Qwerty naar Azerty: wijzig je toetsenbordindeling

Staat je toetsenbord ineens in Qwerty in plaats van Azerty? Lees hier hoe je kan vermijden dat je toetsenbord naar Qwerty verspringt en hoe je van Qwerty naar Azerty kan switchen.

qwerty naar azerty

Staat je toetsenbord ineens in Qwerty in plaats van Azerty? Lees hier hoe je kan vermijden dat je toetsenbord naar Qwerty verspringt en hoe je van Qwerty naar Azerty kan switchen.

Er is een gemakkelijke oplossing voor dit probleempje. Hieronder leer je hoe je toetsenbord problemen kan vermijden!

Opmerking: Werkt onderstaande methode niet voor jouw versie van Windows?

Ga dan naar de hulp-pagina van Microsoft Windows aangaande toetsenbordinstellingen.


Je toetsenbord van Qwerty naar Azerty veranderen

van Qwerty naar Azerty

Allereerst bestaat er een gemakkelijke en snelle oplossing voor de gehaaste gebruiker: de combinatie van de toetsen SHIFT + ALT switcht onmiddellijk tussen bestaande taal- en keyboardopties. Indien settings voor beide Qwerty en Azerty aanwezig zijn, zal deze toetsencombinatie voldoende zijn om te switchen tussen Qwerty en Azerty.

Voor wie op zoek is naar een permanente oplossing: als je onderstaande stappen volgt kan je de Qwerty-optie ook volledig van je computer elimineren, zo zal het probleem zich niet meer voordoen.

  • Klik op Start
  • Ga naar Control Panel (configuratiescherm)
  • Ga naar Regional and Language settings
  • Klik op de tab ‘keyboards’

Hier kan je alle opties aanpassen die een impact hebben op je toetsenbord. Indien er meerdere toetsenbord settings geïnstalleerd zijn, kan je best alle opties behalve de correcte wissen, dan kan je computer ook niet meer tussen twee verschillende opties switchen. Ter informatie, voor België is de meest gebruikte setting ‘Dutch (Belgium) Period’, alle andere opties kan je er gerust uitgooien.

 Het is ook niet erg als je iets mispeutert in dit scherm, je kan hier namelijk daarna nét zo gemakkelijk weer keyboard en landinstellingen toevoegen.

Qwerty naar Azerty veranderen


1 reactie op “Qwerty naar Azerty: wijzig je toetsenbordindeling”

Geef een reactie

37 − 35 =